Hoppa till innehåll
Hem » Användningsområden

Användningsområden

I hemmet

Kristaller är inte bara rent dekorativt vackra att inreda hemmet med; beroende på vilken kristall du väljer och dess egenskaper kan dem även göra stor nytta för dig och din familj.

För alla rum: Selenit och turmalin, allra helst i fönster. Renar och skyddar mot negativa energier.

Sovrummet: För en extra god sömn rekommenderas kristaller så som celestin, ametist och howlit.

Arbetsrummet: Bergkristall för klart tänkande, lepidolit för fokus och varför inte en labradorit för att frigöra din fulla potential?

På kroppen

Många sorters kristaller finns också i form av smycken; det är ett smidigt sätt att alltid ha med dig din favoritkristall. Vackert är det också!  Här kan du egentligen välja vilken som helst, beroende på hur du känner dig, eller vad du har för mål just nu.

I bilen/på resan

En oslagbar kombination när vi beger oss ut på nya även tur är turmalin, aventurin och rosenkvarts. Det ger dig beskydd, lite extra tursamhet och medkänsla för dig själv och andra i din omgivning.

Ritualer

Vid nymåne och fullmåne kan vi få extra kraft att manifestera sådant vi vill ha mer av i våra liv. Detta är ett ypperligt tillfälle att ladda en passande kristall med din intention t ex ”Jag lockar till mig kärlek” och låta den bli en konkret påminnelse om vad du vill åstadkomma. Bär den med dig och upprepa ditt mantra så ofta du behöver.

En ritual kan också vara något så enkelt som att meditera 5 minuter varje kväll, då kan en bergkristall eller ametist vara till god hjälp. Eller varför inte skriva tacksamhetsdagbok med en unakit vid din sida? Bara fantasin sätter gränserna.

Healing

Kristaller sänder ut vibrationer som kan hjälpa till att balansera upp områden i kroppen som hamnat i obalans. Man utgår ofta från chakrasystemet, och beroende på vart obalansen finns väljer man passande stenar för respektive område. Detta går såklart att praktisera på hemmaplan; men om du är nyfiken på en upplevelse utöver det vanliga rekommenderar jag att boka en tid hos en kristallterapeut eller liknande. Om du bor i Stockholms-området är mitt tips att besöka Matilda Lindstaf på ophiuchus.se 🤩