Hoppa till innehåll
Hem » Allmänt om kristaller

Allmänt om kristaller

Kristaller har använts av oss människor sedan urminnes tider, faktiskt så tidigt som från 25 000 år fKr har man gjort fynd av bärnsten i form av amuletter och talismaner.

Vad är det då som gör att vi fortfarande fascineras av dessa mytomspunna ting? För gemene man skulle jag säga att det är dess skönhet. Alla former och färger dem förekommer i, hur dem glittrar och skiftar utseende beroende på vilket ljus som faller på. Och för oss lite mer nördiga; dess oändliga positiva egenskaper och användningsområden. Tänk att detta är en produkt, som förekommer helt naturligt på vår planet, och kan användas som allt från avancerade tekniska komponenter, till hjälpmedel vid healing av kropp och själ. Ganska fascinerande va?

På grund av sin historiska användning inom läkekonst, ritualer, kroppsmålningar och som gravutsmyckning har kristaller erhållit en något magisk och hemlighetsfull status. Men faktum är, att det kristaller gör är att vibrera med energi på olika frekvenser; och det är vad som gör dem så användbara och kraftfulla. Inom kristallterapi och healing utgår man ofta ifrån chakrasystemet; den fysiska kroppens energicenter. Man balanserar då upp dessa med hjälp av kristaller och deras olika specifika egenskaper. Vilken sten som är bra för vilket chakra kan man enkelt utläsa av dess färg; men även kristallens struktur och uppbyggnad är av betydelse.

Vill du lära dig mer om kristaller och chakran? Spana in vårt boksortiment i webshopen! Ta mig dit!